Borås
Närradioförening
Start
Nyheter
Om oss
Tablå
Sända närradio
Våra delföreningar
Lyssna live
Kontakt

Sända närradio


Få ut ditt budskap i Borås!
Din förening har nu möjligheten att sända ut era egna program i Borås närradio. Närradion sänder på frekvensen 92,5MHz och hörs i hela Borås stad. Vi sänder också via internet och hörs då i hela världen! Närradion är ett utmärkts sätt att få ut t.ex. nyheter, information och medlemmarnas åsikter. Idag sänder åtta föreningar i närradion, däribland kyrkor, hemlandsföreningar och musikföreningar.

Hur går det till?
Borås Närradioförening har sin egen studio på Kungsgatan 58. Som medlem i Närradioföreningen får föreningen kostnadsfritt spela in sina program här. Det finns möjlighet till att spela in upp till 3 personer samtidigt, samt mindre musikband. Vi hjälper gärna till i början och visar hur det tekniska fungerar. Radioteknikern behöver inga förkunskaper, alla kan lära sig att spela in ett radioprogram.

Ifall er föreningar har möjlighet går det givetvis bra att spela in era radioprogram själva. Det räcker då med en dator, mikrofon och ett gratis redigeringsprogram. Vi hjälper gärna till att rekommendera utrustning och program. Ifall ni spelar in era egna program kan ni lämna in dem på cd skiva så programmerar våra tekniker in programmet i datorn vilket sänder ut det automatiskt, detta ingår i sändningsavgiften.

Vad säger lagen?
Alla föreningar får sända närradio i Sverige. Ifall man inte har någon förening får numera starta en föreningen med ändamålet att sända närradio. För att få starta sina närradiosändningar behöver man ett sändningstillstånd, vilket man får ansöka om hos Myndigheten för radio och tv. Man väljer då också sändningsbeteckning och ansvarig utgivare. Närradiosändningarna får innehålla reklam, för mer information se Radio och Tv lagen.

Vart sänds Borås Närradio?
Borås Närradio sänder på frekvens 92,5MHz samt via webbradion här på hemsidan.

Mer information
För mer information kontakta oss, se under rubriken "kontakt".